Ekmekle İlgili Herşey
Makaleler
Duyurular
Röportajlar
Haberler
Diğer
Bayat Ekmek Yemekleri
" "
BOYOZ RESMEN İZMİR İN OLDU

BOYOZ RESMEN İZMİR İN OLDU

İTO'nun Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığı başvuru neticelenirken Osmanlı Dönemi'nden bugüne kentte üretilen ve hemen hemen her öğün tüketilen özel hamur ürünü boyoz resmen bir İzmir markası oldu. Osmanlı Dönemi'nden bugüne kentte üretilen ve hemen hemen her öğün tüketilen özel hamur ürünü boyoz resmen bir İzmir markası oldu. İTO'nun TPE'ye yaptığı başvuru neticelenirken karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

ŞEKLİNİ UZMANLAR BELİRLEYECEK

Yaklaşık 500 yıllık geçmişi bulunan boyoz böylece coğrafi sınırı İzmir olarak belirlenen bir marka halini aldı. Kararda boyozun şekli ve ebatları, ağırlığı, üretim ve pişirme metodu da belirlenirken, coğrafi işaret tesciline uygun olarak üretilip üretilmediğin denetiminin İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 2 uzman, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden 3 uzmandan oluşacak en az beş kişilik bir komisyon tarafından yapılacağı açıklandı. Denetleme kriterlerine ilgili değişkenlerde İzmir Boyozu'nu temsil eden ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından belirlenen analiz sonuçlarının artı eksi yüzde 25 sınırları içindeki değerlerin kabul edilebileceği notu da düşüldü. Öte yandan İzmir Boyozu için özel logo tasarımı da Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte sunuldu.

Tüm hakları saklıdır @2013 Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası