Ekmekle İlgili Herşey
Makaleler
Duyurular
Röportajlar
Haberler
Diğer
Bayat Ekmek Yemekleri
" "
TÜRKİYE'NİN İLK KATKISIZ UNUNU EGEM ÜRETECEK

TÜRKİYE'NİN İLK KATKISIZ UNUNU EGEM ÜRETECEK

Egem Un Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaklaşık 23 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri tesiste, Türkiye'nin ilk katkısız ununu üreteceklerini söyledi. Sanayi tipi unun yanı sıra ev tipi un da üreteceklerini söyleyen Tezcan, başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'yi "Egem" markası tanıştıracaklarını belirtti. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği toplantıda yaptığı yatırımlarla ilgili bilgiler veren Tezcan, "Turgutlu'da 10 milyon dolara yeni bir tesis kurduk. Burada toplam 48 kişiyi istihdam ettik. Ürettiğimiz unları 'Egem' markasıyla Filistin, Ürdün Suudi Arabistan, Dubai gibi ülkelere de ihraç edeceğiz. Yurtiçinde de bilinen tüm zincir mağazalarda ve marketlerde ürünümüzü bulabilirsiniz" diye konuştu. Doğal, katkısız ürün yetiştirmek adına çiftçilere sertifikalı buğday tohumu dağıttıklarını ve onlarla işbirliği yaptıklarını da aktaran Tezcan, "Menemen'de 18 çiftçimize sertifikalı tohumlarımızı dağıttık. Egem olarak yıllık satış hedefimiz ise 200 ton" dedi. 

KADINLARA EĞİTİM 
Sadece kar amacı güden bir kuruluş olmadıklarının da altını çizen Tezcan, "Topluma katkı sağlayacak pek çok konuda hazırlayacağımız projelerle öncülük edeceğiz. İlk projemiz ise iş kurmak isteyen küçük ve orta işletmeler için 'Eğitim Atölyesi" yapmak. Burada kadınlarımıza yönelik kurslar ile un çeşitlerinden üretilen ürünlerle ilgili eğitim vereceğiz" dedi. 

Tüm hakları saklıdır @2013 Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası